Logo
Prihlaseni

FAŠÍRKY ZO ZELENINKY

Ingrediencie:

  • 400 g balenie mrazenej zeleniny
  • 100 g pšena alebo ryže uvarenej v dojčenskej vode Lucka
  • 1 vajce
  • 2-3 polievkové lyžice strúhanky (môžete skúsiť kukuričnú strúhanku)
  • morská soľ
  • 2 polievkové lyžice strúhaného syra
  • petržlenová vňať
  • cibuľa a cesnak
  • jogurt
  • bylinky (petržlenová vňať, pažítka a bazalka)
  • olivový olej

Postup: 

Zeleninu rozmixujeme s cibuľou a cesnakom. Do zmesi pridáme vajíčko, varené pšeno (alebo ryžu) a nastrúhaný syr so strúhankou. Na pol hodinu necháme zmes odležať a spravíme z nej malé placky. Pekáč vymastíme trochou olivového oleja a poukladáme naň placky. Pečieme v rúre na 200 °C asi 15-20 minút zakryté alobalom, potom placky otočíme a pečieme ich ešte 10 minút odokryté. Biely smotanový jogurt dáme do mixéra, pridáme hrsť byliniek, morskú soľ a podávame s fašírkami. Vhodnou prílohou sú zemiaky.

Náš tip:

Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte fašírky z rôznych druhov zeleniny. Doma pripravený jogurtový dresing je ľahká a chutná náhrada za kečup a iné produkty plné E-čok.

 

Tieto recepty pre vás pripravujeme v spolupráci s dojčenskou vodou Lucka.

 

 

www.lucka.sk