Logo
Prihlaseni

JESENNÁ KRÉMOVÁ POLIEVOČKA

Ingrediencie:

na dve porcie potrebujeme

  • ½ kilová Hokkaido tekvička (priemer asi 15cm)
  • malá cibuľka
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 500 ml dojčenskej vody  Lucka

Postup:

Tekvičku rozkrájame na mesiačiky a z každého mesiačika dáme škrabkou na zemiaky dole vrchnú šupu. Potom každý mesiačik tekvice rozkrájame na malé kocky. Medzitým si na oleji do ružova opečieme cibuľku, k nej pridáme kúsky tekvice a zalejeme Luckou tak, aby bola voda cca 2 cm nad kúskami tekvice. Varíme asi 15-20 minút, kým tekvica nezmäkne. Potom celý obsah rozmixujeme na hladkú nádherne oranžovú krémovú polievočku, pridáme soľ podľa svedomia a chuti a podávame. Na zjemnenie alebo obmenu chuti  pre malých výmyselníkov môžeme pridať lyžičku kyslej smotany alebo bieleho jogurtu a získame novú, rovnako zaujímavú chuť.