Logo
Prihlaseni

Raw kakaovo-kokosové rezy

Kokosovo-kakaový nepečený spodok a sladký čokoládový krém. Prakticky len štyri suroviny a dokonalý výsledok.

Ingrediencie:

na spodok:

  • 100g strúhaného kokosu
  • 100g čerstvých datlí alebo asi 60g sušených na noc namočených vo vode
  • 1lyžica raw kakaa

na krém:

  • 100g čerstvých datlí alebo opäť 60g sušených na noc namočených vo vode
  • 1lyžica raw kakaa
  • 30ml kokosového mlieka
  • 1/4 avokáda (môžete vynechať)

+ extra kokosová poleva: 

  • 50g sušeného kokosu
  • 1 lyžička kokosového olej
  •  

  • Postup:

  1. Ingrediencie na spodok spracujeme pomocou kuchynského robota na pevné cesto.
  2. Cesto rukami ešte chvíľu miesime, vytvarujeme do pevnej gule a vychladíme aspoň na pol hodinu.
  3. Medzitým si dáme ingrediencie na krém do robota alebo mixujeme ponorným mixérom, kým nevznikne hladká plnka.
  4. Cesto dáme medzi 2 papiere na pečenie a rozválkame na požadovanú hrúbku (cca 0,5cm).
  5. Krem navrstvíme na cesto. Ak chceme extra kokosovú polevu, rozmixujte kokos s olejom v robote na maslo a pridajte aj túto vrstvu.
  6. Koláč nakrájame na rezy a prípadne ozdobíme čerstvým alebo sušeným kokosom.
  7. Skladujeme v chladničke.