Logo
Prihlaseni

REBARBOROVÝ DEZERTÍK

Ingrediencie:

  • 4 stonky rebarbory
  • biely smotanový jogurt alebo pochúťkovú smotanu
  • 2 polievkové lyžice trstinového cukru
  • stužovač na smotanové torty
  • zdravé keksíky (napr: pohánkové z bio obchodu)
  • 300 ml  dojčenskej vody Lucka

Postup: 

Rebarborové stonky očistíme od vrchnej tenkej šupky, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme do hrnca, zalejeme dojčenskou vodou Lucka a pridáme cukor. Varíme asi 10 minút kým sa rebarbora nerozpadá a rozmixujeme ju na kašu. Na prípravu spodnej vrstvy dezertu zmiešame polovicu rebarborovej kaše so smotanovým jogurtom alebo  smotanou (podla chuti dieťaťa)  a pridáme podľa návodu stužovač zmiešaný s dojčenskou vodou Lucka, rýchlo spojíme zmesi a nalejeme do nádoby, v ktorej zmes dáme do chladničky stuhnúť. Po stuhnutí vykrajujeme lyžičkou kúsky, ktoré ukladáme na spodok pripraveneho pohárika alebo obľúbenej detskej misky a na vrch pridáme zvyšok rozmixovanej rebarborovej kaše. Ozdobíme podľa chuti dieťatka.

 

Tieto recepty pre vás pripravujeme v spolupráci s dojčenskou vodou Lucka.

 

 

www.lucka.sk